Feature

 • peace_not_war_by_13insane37-d4sezg0
  ANALIZË/ “Lufta është paqe” Kjo është njëra prej tre thënieve mbi të cilat George Orwell, ndërton romanin e tij të titulluar “1984”. “Lufta është paqe, Liria është skllavëri, Injoranca është fuqi”. Teorikisht këto duken sikur qendrojnë në oponencë me njëra-tjetrën dhe që nuk bëjnë kuptim, por që në kohën kur ...
 • cez-shperndarje-noa.al_
  FEATURE/ CEZ Shpërndarje, kompania e cila kishte nën administrim shpërndarjen e energjisë elektrike deri në nëntor të vitit 2009, për të mbuluar humbjet në rrjet, në kuadër të grupeve task forcë, ka gjobitur me mijëra abonent familjarë në mbarë vendin. Kjo gjobitje masive, e cila në pjesën dërrmuese kapte vlerën ...
 • kronika-etika1111
  Feature/ “Një 41 vjeçar nga Korça vari 2 fëmijët e tij e më pas veten” kjo ishte këmbana e alarmit e cila zgjoi shqiptarët në mëngjesin e pesë dhjetorit 2016. Akoma pa hapur mirë sytë, audienca shqipate la mënjanë mëngjesin e zakonshëm dhe filloi të konsumojë një mëngjes të rëndë, ...
 • dsc_0135
  REPORTAZH/ Gjatë rrugës hasim shpesh auto-bote që transportojnë lëndë djegëse, si edhe “autoshkolla”. Të parët nxitojnë për në qytetet dhe shtetet e tjera, ndërsa të dytët nuk harrojnë të ndezin sinjalin sa herë që është e nevojshme. Destinacioni i tyre është zona e Porto-Romanos, që shtrihet në veri të qytetit ...

Hulumtim